• Strandvoorzieningen bedden en stoelen huren op strand
  • Strandvoorzieningen bedden en stoelen huren op strand
  • Strandvoorzieningen bedden en stoelen huren op strand

Strandvoorzieningen

KWALITEIT VAN STRAND EN ZEE

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. In Noordwijk wappert al jaren de Blauwe Vlag.

Naast de Blauwe Vlag beschikt Noordwijk ook over het internationale keurmerk Quality Coast. Dit keurmerk staat voor duurzaam toerisme en gaat veel verder dan de Blauwe Vlag. De Quality Coast Award is de belangrijkste Europese prijs voor duurzaam kusttoerisme. De award wordt uitgereikt door een internationale jury aan kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van toerisme en milieuzorg. Daarbij moet de badplaats het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben staan. Noordwijk ontving de onderscheiding ‘Goud Plus’. In de ranking van Nederlandse plaatsen staat Noordwijk het hoogst genoteerd.

EEN SCHOON STRAND VOOR ONS ALLEMAAL

De medewerkers van Strandpaviljoen de Zeemeeuw doen hun uiterste best om het strand schoon te houden. Rondom ons paviljoen zijn verschillende afvalbakken te vinden. Bovendien kunt u bij ons een juttas (van de Grondstofjutters) komen lenen. Bij inlevering van een volle tas krijgt u een traktatie. Leuk om samen met de kinderen te doen tijdens een strandwandeling. Help ons om het strand schoon te houden!

DOUCHES EN TOILETTEN

Aan de zuidzijde van het paviljoen zijn de ‘buitentoiletten’ te vinden voor strandbezoekers. Aan de noordzijde van het paviljoen bevindt zich op het strand douche van de gemeente Noordwijk, zodat u zeewater en zand van u af kan spoelen.

SPEELTUIN

Naast het zuidterras, tussen het strandpaviljoen en de duin in, kunnen kinderen naar hartenlust spelen in onze speeltuin. Deze bestaat uit enkele grote klimtoestellen in de vorm van boten, groepsschommels, hangbruggen, tunnels en een glijbaan. De toestellen zijn door eigenaar Jan Klinkenberg ontworpen en gekeurd door het keurmerkinstituut.

HONDEN OP HET STRAND

Vanaf 1 september t/m 31 mei mag over het gehele strand van Noordwijk met honden worden gewandeld en mogen de honden ook loslopen. Gedurende deze periode zijn honden ook van harte welkom bij ons op het terras. Wel geldt in deze periode op het strand voor de beide boulevards een plicht tot het opruimen van de uitwerpselen van de honden.

Vanaf 1 juni t/m 31 augustus zijn honden niet toegestaan op het strand, de strandopgangen en de boulevards.

VERHUUR

Vanzelfsprekend kunt u bij Strandpaviljoen de Zeemeeuw ook terecht voor het huren van strandbedden, windschermen, ligstoelen en parasols. Heerlijk een dag relaxen en genieten van zon, zee en strand. De medewerkers slaan de windschermen op, brengen de ligbedden naar uw plaats en graven de parasols in. Aan het eind van de dag ruimen zij alles weer op. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Klik hier voor de prijslijst: